SETMANA DE LA MAR (1 - 5 DE JUNY)


Hola GATETS!!! què tal el cap de setmana?
 Abans de tot,  us he de informar que a partir d’ara l’estructura setmanal canviarà una mica respecte el que hem anat fent fins ara. De tal manera, que cada dilluns trobareu una proposta amb diverses activitats que podreu treballar durant la setmana. Cada setmana treballarem una temàtica en concret. Per tant, l’estructura setmanal quedaria de la següent manera:

¡¡¡Hola GATETS!!! que tal el fin de semana? Antes de todo, os tengo que informar que a partir de ahora la estructura semanal cambiará un poco respeto el que hemos ido tirando hasta ahora. De tal manera, que cada lunes encontraréis una propuesta con varias actividades que podréis trabajar durante la semana. Cada semana trabajaremos una temática en concreto. Por lo tanto, la estructura semanal quedaría de la siguiente manera:

  • Dilluns. Proposta amb activitats vers a un tema en concret per tal de dur-les durant la setmana segons la vostra disponibilitat
  • Dimecres. Es mantenen  els racons.
  • Divendres. Es mantenen les sessions de psicomotricitat.  
  • Lunes. Propuesta con actividades verso a un tema en concreto para llevarlas durante la semana según vuestra disponibilidad.
  • Miércoles. Se mantienen los rincones.
  • Viernes. Se mantienen las sesiones de psicomotricidad.



Dit això comencem. Aquesta setmana treballarem LA MAR. Per tant, a continuació diverses propostes que podeu fer. No cal angoixar-se. Teniu tota la setmana per fer les que puguem.

Dicho esto, empecemos. Esta semana trabajaremos EL MAR. Por lo tanto, a continuación, varias propuestas que podéis hacer. No hay que angustiarse. Tenéis toda la semana para hacer las que podáis.

  

    1.  Us convidem a fer un viatge pel fons marí. Per una banda, podeu utilitzar l’aplicació Google Earth – The World’s Ocean. Aquí podeu visitar alguns punts del món y explorar el fons marí. També us deixem un vídeo de Youtube amb unes característiques especials.  Amb l’aplicació de Google les imatges son fixes. En canvi amb el vídeo de Youtube que podeu tenir una visió del fons marí una mira més real. Ja que movent el dit per la pantalla podeu anar veient una visió més completa i veure els peixos reals. Proveu-ho! Us agradarà!  

    Os invitamos a hacer un viaje por el fondo marino. Por un lado, podéis utilizar la aplicación Google Earth – The World’s Ocean.. Aquí podéis visitar algunos puntos del mundo y explorar el fondo marino. También os dejamos un vídeo de Youtube con unas características especiales. Con la aplicación de Google las imágenes son fijas. En cambio, con el vídeo de Youtube, podéis tener una visión del fondo marino un poco más real. Puesto que, moviendo el dedo por la pantalla, podéis ir viendo una visión más completa y ver los peces reales. ¡Probadlo! ¡Os gustará!



 


2. La següent activitat consisteix en una manualitat: fer un peix. Aquí teniu alguns models. Escolliu el que més us agradi. Si cliqueu damunt la imatge us durà a la pàgina web de la manualitat on explica el procés i el material.

La siguiente actividad consiste en hacer una manualidad: hacer un pez. Aquí tenéis algunos modelos. Escoged el que más os guste. Si clicáis en la imagen os llevará a la página web de la manualidad donde explica el proceso y el material.


https://www.pinterest.es/pin/455567318557044419/

https://www.pinterest.es/pin/467600373783755845/

https://www.pinterest.es/pin/633037291350204926/

https://www.pinterest.es/pin/847028642390975903/

https://www.pinterest.es/pin/310748443043737592/





     3. També un proposem fer un joc per pescar peixos a casa. Aquest joc ajudarà amb el desenvolupament de la motricitat fina. Per fer-ho necessitareu:
  •        Goma eva o altre material que no es faci mal bé amb l’aigua.
  •     Clips.
  •     Un pal o similar (per fer la canya).
  •     Un fil o similar (per penjar de la canya). 
  •     Un recipient per posar-hi aigua. 
    El procés és molt senzill. Després de fer les siluetes dels peixos, els hi heu d’enganxar a l’extrem un clip (haureu de doblegar el clip). El posicionarem al nivell de la boca. Per altra banda, agafant un pal li enganxarem un fil, ho podeu fer fent-li diversos nuus. A l’extrem del fil, posarem un altre clip obert, de tal manera que quedi com una espècie de ganxo. Fet això ja podeu començar a jugar. Si no us aclariu hi ha moltíssim tutorials a internet. Si cliqueu aquí teniu un exemple.  
    


También os proponemos hacer un juego para pescar peces en casa. Este juego ayudará con el desarrollo de la motricidad fina. Para hacerlo necesitaréis:

• Goma eva u otro material que no se estropee con el agua.

• Clips.

• Un palo o similar (para hacer la caña).

• Un hilo o similar (para colgar de la caña).

• Un recipiente para poner agua.



El proceso es muy sencillo. Después de hacer las siluetas de los peces, les tenéis que enganchar en su extremo un clip (tendréis que doblar el clip). Lo posicionaremos al nivel de la boca. Por otro lado, cogiendo un palo le engancharemos un hilo, lo podéis hacer haciéndole varios nudos. Al extremo del hilo, pondremos otro clip abierto, de tal manera que quede como una especie de gancho. Hecho esto ya podéis empezar a jugar. Si no os aclaráis hay muchísimos tutoriales en internet. Si clicáis aquí tenéis un ejemplo.




4. Segurament, en algun moment de la setmana anireu a la platja així que podeu aprofitar i podeu fer un mandala amb motius "platjeros".

Seguramente, en algún momento de la semana iréis a la playa así que podéis aprovechar y podéis hacer un mandala con motivos "playeros".







5. Anem a  fer una mica de matemàtiques. Una de les activitats que més agrada és fer castells d'arena. Us proposo fer el vostre castell i després podeu fer una petita descripció de com és:
   - Podeu comptar els elements que heu utilitzat (quatre torres, tres murades, dos portes...).
   - Podeu mesurar amb l'ajuda dels vostres pams o peus (les torres fan un pam, les murades fan tres peus...).
   - Escriure els utensilis que has utilitzat (pala, balde...).

Vamos a hacer un poco de matemáticas. Una de las actividades que más gusta es hacer castillos de arena. Os propongo hacer vuestro castillo y después hacer una pequeña descripción de cómo es:
- Podéis contar los elementos que habéis utilizado (cuatro torres, tres muradas, dos puertas...)
- Podáis medir con la ayuda de vuestros palmos o pies (las torres hacen un palmo, las muradas hacen tres pies)
- Escribir los utensilios que has utilizado (pala, baldo...).








6. Aprofitant el moment “relax” de la platja pots pensar en rodolins mariners. Podeu fer rimar dos paraules (posidònia-macedònia) o inventar-te un rodolí en frase:

NADANT PEL MAR VAIG VEURE UN TAURÓ
I EM VA DONAR UN "SOCOTRÓ"

Aprovechando el momento “relax” de la playa puedes pensar en pareados marineros. Podéis hacer rimar dos palabras (posidonia-macedonia) o inventarte un pareado en frase:


NADANDO POR EL MAR VI UN TIBURÓN
Y ME DIO UN "SOCOTRÓ”



7. Fes un llistat d'aquelles coses que necessites per anar a la platja.
Haz un listado de aquellas cosas que necesitas para ir a la playa.
8. Si aneu a la platja, aprofiteu per jugar els jocs cooperatius en família que us hem presentat durant els divendres en les sessions de psicmotricitat. A més, també podeu jugar a “La búsqueda del tresor”. Podeu dibuixar en un full un mapa molt senzill de la platja i amagar objectes. Al mapa podeu ficar el nombre de passos que cal donar i així treballeu una miqueta de matemàtiques a més de la ubicació i estructuració mental de l’espai. “La recerca del tresor” també la podeu fer a casa si no heu anat a la platja.


Si vais a la playa, aprovechad para jugar los juegos cooperativos en familia que os hemos presentado durante los viernes en las sesiones de psicomotricidad. Además, también podéis jugar “La búsqueda del tesoro”. Podéis dibujar en una hoja un mapa muy sencillo de la playa y esconder objetos. Al mapa podéis escribir el número de pasos que hay que dar y así trabajáis un poquito de matemáticas además de la ubicación y estructuración mental del espacio. “La búsqueda del tesoro” también la podéis hacer en casa si no habéis ido a la playa.








9. Ajudem a aquestes persones a mantenir netes les nostres platges? 
¿Ayudemos a estas personas a mentener limpias nuestras playas?   




10. Quan fa calor sempre fan ganes de menjar-se un gelat ben fresquet. Aquí us deixem dos propostes per fer gelats casolans i molt saludables. A fer gelats en família!

Cuando hace calor siempre hacen ganas de comerse un helado bien fresquito. Aquí os dejamos dos propuestas para hacer helados caseros y muy saludables. ¡A hacer helados en familia!






11. Aquí teniu un conte rimat que ens ha preparat na Eva. És la història d'uns quants animals que es van trobant i ... ja veureu com acaba. Esper que us agradi. Gràcies Eva!

Aquí tenéis un cuento rimado que nos ha preparado Eva. Es la historia de unos cuántos animales que se van encontrando y ... ya veréis como acaba. Espero que os guste. Gracias Eva!






12. I per acabar, comparteix el que més t'ha agradat fer durant la setmana amb la família.

Y para acabar, comparte el que más te ha gustado hacer durante la semana con la familia.


Una abraçada GATETS! És molta feina però aneu fent poc a poc... 😻😻😻
¡Un abrazo GATETS! Es mucho trabajo pero id haciendo poco a poco...  😻😻😻


Comentaris